Radiofestivaali jälleen Tampereella!

Radiofestivaali 2010 järjestetään Tampereella 15.-17.4.2010. Yhdennentoista kerran järjestettävä tapahtuma kerää yhteen alan arvostetuimmat oppilaitokset, nykyiset ja tulevat radiotähdet sekä Yleisradion ja kaupallisten kanavien ammattilaiset.

12.4.2010

Radiotyön lehtori panostaisi puheeseen

– Radiofestivaali on ensisijaisesti opiskelijatapahtuma, jonne alasta kiinnostuneet opiskelijat kokoontuvat kuulemaan tuoreimpia tutkimustuloksia ja saamaan palautetta sekä tuomaristolta että toisiltaan, tiivistää Tampereen yliopiston radiotyön lehtori Marko Ala-Fossi.
Ala-Fossi on tänä vuonna kolmatta kertaa mukana Radiofestivaalien järjestäjänä. Erityisen tärkeänä osana festivaaleja hän pitää perinteisiä ohjelmamuotoja, eli dokumenttia, kuunnelmaa ja ääniteoksia.
– Perinteisten ohjelmamuotojen säilymisen ja toisaalta uudistumisen kannalta on olennaista, että tulevaisuuden nimet pääsevät kokeilemaan taitojaan ja hakemaan omaa ääntään. Toisaalta vuodesta 2008 asti järjestetyllä juontajakilpailulla halusimme antaa opiskelijoille mahdollisuuden koetella taitojaan myös hieman toisentyyppisen, ehkä heille itselleen tutumman radion parissa, Ala-Fossi kertoo.
Joka toinen vuosi Tampereella pidettävä Radiofestivaali järjestettiin vuoteen 2006 asti Tampereen Työväen Teatterin vanhalla päänäyttämöllä. Sen jälkeen tapahtumapaikkana on ollut Tampereen yliopisto, ja tänä vuonna ohjelmaa on ensimmäistä kertaa myös ammattikorkeakoulun tiloissa Finlaysonilla.
– Työväen Teatterin näyttämö oli aika ylivertainen paikka, ja meillä on ollut kovasti päänvaivaa, kun olemme etsineet sen veroista, Ala-Fossi sanoo.
Paikasta riippumatta Radiofestivaali on kuitenkin tärkeä tapahtuma, sillä toista vastaavanlaista radioalan foorumia ei Suomessa ole. Radio on edelleen vahva viestintäväline, mutta uusia äänijournalismin muotoja on jo noussut sen lisukkeeksi. Ala-Fossin mukaan ala saattaa olla murroksen kynnyksellä. Pelkkä musiikki ei enää riitä pitämään radiota kilpailukykyisenä.
– Jatkossa on entistä olennaisempaa, mitä radiolähetyksissä tapahtuu levyjen välissä, hän ennustaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti