Radiofestivaali jälleen Tampereella!

Radiofestivaali 2010 järjestetään Tampereella 15.-17.4.2010. Yhdennentoista kerran järjestettävä tapahtuma kerää yhteen alan arvostetuimmat oppilaitokset, nykyiset ja tulevat radiotähdet sekä Yleisradion ja kaupallisten kanavien ammattilaiset.

12.4.2010

"Hyvä radiodokumentti puhuttelee"

Ylen tuottajan Hannu Kariston mielestä hyvä radiodokumentti tarjoaa kuulijalle elämyksen, puhuttelee ja kertoo merkittävästä, tästä maailmasta olevasta aiheesta. Lisäksi radiodokumentin täytyy olla tehty nimenomaan korvalle, siis käyttää hyväksi radion ilmaisukeinoja.

– Perusasioiden lisäksi tärkeää on tietysti myös persoonallinen näkökulma.

Näillä kriteereillä Karisto myös arvioi Radiofestivaalin dokumenttisarjaan osallistuvia töitä.

Karisto on jälleen Radiofestivaalin tuomariston jäsen. Hän on toiminut tuomarina Radiofestivaalilla lähes kaikkina 11 vuonna, joina se on järjestetty. Vain pari kertaa on jäänyt väliin.

Karisto onkin luonteva valinta tuomaristoon. Tuomaristossa on perinteisesti yksi opiskelijajäsen, yksi radiossa töissä oleva jäsen ja yksi jäsen, joka tuntee nimenomaan radiodokumentin – siis Karisto.

Hänellä on paljon kokemusta alalta, sillä hän on tehnyt 80-luvun lopulla radiodokumentteja, ja vuodesta -91 asti hän on toiminut Ylen dokumenttiryhmän tuottajana. 80-luvulla Karisto teki myös muita radio- ja tv-ohjelmia.

Radiofestivaalilla Karisto on mielellään mukana.

– On mielekästä nähdä, miten nuoret tekijät näkevät ja kokevat maailman. On tärkeää, että radiodokumentteja tekevät eri-ikäiset ihmiset, ja festivaalin kautta pääsee tutustumaan nuoriin tekijöihin.

Radiodokumenttien taso on parantunut vuosi vuodelta, Karisto kertoo. Viime vuosina on edistytty etenkin sisällöllisissä ja dramaturgisissa asioissa. Tekninen osaaminen oli jo alkuaikoina todella tasokasta, mutta siinäkin toki kehitytään koko ajan.

– Tekijät ymmärtävät entistä paremmin radiodokumentin mahdollisuudet: sen, mitä radiodokumentti on tai voi olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti