Radiofestivaali jälleen Tampereella!

Radiofestivaali 2010 järjestetään Tampereella 15.-17.4.2010. Yhdennentoista kerran järjestettävä tapahtuma kerää yhteen alan arvostetuimmat oppilaitokset, nykyiset ja tulevat radiotähdet sekä Yleisradion ja kaupallisten kanavien ammattilaiset.

13.4.2010

Radiofestivaalin voitto "yksi sulka hattuun"

Kulttuurin monilahjakkuus Tapio Ylinen näytteli pääosaa, Enskaa, vuonna 2007 Radiofestivaalin kuunnelmakilpailun voittaneessa Kaikkien kaverissa. Ylinen arvelee, että Kaikkien kaveri voitti teknisen korkealaatuisuutensa ansiosta, vaikka myös käsikirjoitus ja näyttelijäntyö saivat kiitosta.

– Ohjaaja ja äänisuunnittelija Timo Björksten on tarkka teknisistä asioista. Hän halusi autenttisen äänimaiseman, ja sen takia ajettiin keskelle metsää äänittämään.

Kaikkien kaveri on koominen kuvaelma suomalaisen kolmihenkisen perheen viikonloppureissusta leirintäalueella. Perheen isä Enska epäilee – perättömästi, tietysti – vaimonsa pettäneen häntä ja pilaa epäluuloisuudellaan koko viikonlopun.

Yliselle Radiofestivaalin voitto oli ”yksi sulka hattuun”, hyvä lisäys ansioluetteloon. 30-vuotiaan Ylisen ansioluettelo on kunnioitettavan pitkä: hän on toiminut radiotoimittajana, musiikkianalyysin ja nuotinnuksen opettajana, teatteriohjaajana, dramaturgina, säveltäjänä, näyttelijänä ja ohjaajana lukuisissa eri projekteissa. Lisäksi hänellä on oma yritys, levymerkki Eclipse Music, eli hän myös tuottaa musiikkia.

Ensi kesänä Ylinen toivoo pääsevänsä itse tekemään esikoislevyä. Tällä hetkellä hän opiskelee elokuvakäsikirjoittamisen maisteriksi Englannissa. Yksi maisterintutkinto hänellä jo on, Tampereen yliopistosta etnomusikologiasta. Sivuaineenaan hän luki teatterin ja draaman tutkimusta.

Radiofestivaalille Ylinen osallistui kaksi kertaa jo ennen voittoisaa vuotta 2007, mutta niinä kertoina hän toimi ohjaajana ja kirjoittajana. Näytteleminen oli siis uusi ja varsin mukava kokemus.

Vuonna 2007 Radiofestivaali oli Torniossa, eikä Ylinen päässyt paikalle. Osallistuessaan kilpailuun ensimmäistä kertaa vuonna 2004 Ylinen pääsi festivaalille kuuntelemaan kilpailusarjan kuunnelmat ja keskustelemaan niistä.

– Kritiikki oli kovaa, niin kuin sen pitääkin olla. Siinä kyllä joutui nielemään ylpeytensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti