Radiofestivaali jälleen Tampereella!

Radiofestivaali 2010 järjestetään Tampereella 15.-17.4.2010. Yhdennentoista kerran järjestettävä tapahtuma kerää yhteen alan arvostetuimmat oppilaitokset, nykyiset ja tulevat radiotähdet sekä Yleisradion ja kaupallisten kanavien ammattilaiset.

15.4.2010

Peltsin luentoa odotettiin innolla

Millaiset fiilikset festivaaliporukalla oli ensimmäisten luentojen jäljiltä? Kyselin tunnelmia kuuntelijoilta, jotka olivat tulossa Vesa Kurkelan ja työryhmän radiomusiikin muutoksia käsittelevältä luennolta.

Opiskelijat Jussi Merioksa ja Frans Metsälä Voionmaan opistosta aikovat osallistua Radiofestivaalin kaikkiin osioihin.

– Odotin festivaalin olevan isompi, toteaa Merioksa. Hän kertoo odottavansa festivaalipäiviltä eniten dokumentti- ja juontajakilpailuja.

– Minuakin kiinnostavat kilpailut, mutta lisäksi odotan Mikko ”Peltsi” Peltolan luentoa, Metsälä jatkaa.

Myös opiskelijat Saija Nironen ja Sanni Pärssinen (kuvassa, Sanni vas. ja Saija oik.) Kemi-Tornion ammattikorkeakoulusta aikovat olla mukana kaikkina festivaalipäivinä. Kumpikin odottaa eniten kuunnelmia ja dokumentteja. Myös Pärssinen on kiinnostunut lisäksi Peltsin pian alkavasta hyvän radiojuontamisen luennosta.

Opiskelijat kertovat, että Pekka Gronowin esitys meni heiltä vähän ohi, mutta äskeinen radioryhmän luento oli mielenkiintoinen ja uuttakin tuli opittua.

Pekka Gronow piti päivän ensimmäisen luennon suomalaisesta radioilmaisusta.

– Oli kyllä hieno yleisö. Luento meni hienosti ja tupa oli täynnä!

Pentti Kemppainen (kuvassa), joka oli pitämässä juuri päättynyttä luentoa radiomusiikin muutoksista, on myös tyytyväinen.

– Hienoa, kun oli täysi sali. Sitä paitsi sain äsken tekstarin emeritusprofessori Kaarle Nordenstrengiltä, että puhun fiksuja. Se oli hyvää palautetta, Kemppainen naurahtaa.

Kuvat: Klaus Elfving

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti