Radiofestivaali jälleen Tampereella!

Radiofestivaali 2010 järjestetään Tampereella 15.-17.4.2010. Yhdennentoista kerran järjestettävä tapahtuma kerää yhteen alan arvostetuimmat oppilaitokset, nykyiset ja tulevat radiotähdet sekä Yleisradion ja kaupallisten kanavien ammattilaiset.

14.4.2010

Ihmisen kuuloinen radiokanava

– Kunhan tehdään rennosti radiota, kuvailee Oi fm:n tuottaja Tuomas Partanen (kuvassa) kanavan tulevaisuutta.
Oi fm on tammikuussa 2007 toimintansa aloittanut Joensuun seudun paikallisradio, jota pyörittää Partasen lisäksi nelisenkymmentä vapaaehtoista. Kanava ei käytä soittolistoja, vaan jokainen juontaja soittaa ohjelmissa mieleistään musiikkia. Puheenaiheet ovat juontajien itsensä kehittelemiä.
– Vapaaehtoisia tekijöitä on paljon, ja jokainen tekee ohjelmia omalla elämänkokemuksellaan ja -näkemyksellään. Oi fm on monessa suhteessa ainutlaatuinen radiokanava, Partanen miettii.
Oi fm:n pahimmat kilpailijat tulevatkin radion ulkopuolelta. Esimerkiksi Spotifyyn jokainen voi koota mieleisensä soittolistan, jolloin edes omintakeinen musiikki ei riitä pitämään radiota mielenkiintoisena. Siksi radiosta pitää Partasen mukaan kuulla myös puhetta.
– Puhe kuuluu radioon ja tekee radiosta henkilökohtaisen. Olemme pohjoiskarjalainen kanava, eikä meillä olla tarkkoja siitä, puhuvatko juontajat kirjakieltä vai eivät. Oi fm kuulostaa siltä, että studiossa on oikeita ihmisiä, Partanen sanoo.
Suurin osa juontajista on 20–30-vuotiaita, ja alle parikymppisiäkin löytyy joukosta useampia. Oi fm on osatoteuttajana Joensuun Nuorisotoimen hallinnoimassa Vyöhyke-hankkeessa, jonka tiimoilta Partanen on myös kiertänyt toisen asteen oppilaitoksissa puhumassa radiotyöstä. Toiminnan ympärille on rakentunut uusi termi: radionuorisotyö.
– Tärkeintä on, että mahdollisimman monet pääsevät tekemään radiota. Vapaaehtoisille tämä on yksi harrastus muiden joukossa, Partanen sanoo.

Kuva: Oi fm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti