Radiofestivaali jälleen Tampereella!

Radiofestivaali 2010 järjestetään Tampereella 15.-17.4.2010. Yhdennentoista kerran järjestettävä tapahtuma kerää yhteen alan arvostetuimmat oppilaitokset, nykyiset ja tulevat radiotähdet sekä Yleisradion ja kaupallisten kanavien ammattilaiset.

15.4.2010

Monipuolinen Moreeni

– Moreenin periaate on tuottaa mahdollisimman monipuolista ohjelmaa.

Toimituspäällikkö Eveliina Niskanen (kuvassa) haluaa heti alkuun kumota käsityksen Radio Moreenista pelkkiä opetusohjelmia tarjoavana kanavana.

Tämä on helppo uskoa, kun katsoo radion tämän kevään ohjelmakaaviota. Toimitettua ohjelmaa riittää arkisin aamuvarhaisesta iltamyöhään ja viikonloppuisinkin useita tunteja kumpanakin päivänä.

Monipuolisen sisällön toivotaan tavoittavan mahdollisimman erilaisia yleisöryhmiä.

– Uskallamme tehdä ohjelmaa, joka ei kiinnosta suuria massoja.

Viikon jokaiselle päivälle on oma teemansa.

Maanantaisin kuullaan erityisesti musiikkia, tiistait on varattu tieteelle ja keskiviikkoisin lähetetään kansainvälistä ohjelmaa.

Torstain kulttuuripainotteiset ohjelmat käsittelevät muun muassa kirjallisuutta ja teatteria. Perjantaisin blues ja jazz johdattelevat viikonlopun viettoon.

Lauantaina esitettäviä viikon parhaita paloja seuraa sunnuntaina seurakunnan tuottama uskonnollinen ohjelma.

20-vuotiaan Moreenin toimintaa pyörittävät vakituisen henkilökunnan lisäksi 4-5 harjoittelijaa ja viisikymmenpäinen joukko avustajia.

– Avustajien suuri lukumäärä takaa sen, että mahdollisimman monet eri näkemykset pääsevät esiin. Heiltä löytyy myös oman alansa asiantuntijuutta, Niskanen kiteyttää.

Moreeni on vuosien varrella houkuttanut myös ammattitoimittajia ryhtymään avustajiksi.

– Heille on tärkeää päästä tekemään ohjelmaa omista lähtökohdistaan käsin. Muualla voi esimerkiksi olla mahdotonta tehdä puolen tunnin keskusteluohjelmaa kirjallisuudesta.

Myös musiikin erikoisohjelmat ovat muualla vähentyneet. Radio Moreenissa vaihtoehtoista musiikkia soitetaan paljon, esimerkiksi maanantai-illan Vastavirta tarjoaa kuuntelijoille punk-musiikkia.

– Monipuolinen musiikkitarjonta on meidän vahvuus.

Kuva: Klaus Elfving

Moreenissa kuultavien ohjelmien kotisivuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti